Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ

"ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ – ΚΕΡΔΟΣ ΕΩΣ 7500 € ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ"

Από την 1η Ιουλίου 2009 ισχύει ένα πρόγραμμα για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων στον οικιακό-κτιριακό τομέα. Με το πρόγραμμα αυτό δίνονται κίνητρα με την μορφή ενίσχυσης της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας , ώστε ο οικιακός καταναλωτής ή μια μικρή επιχείρηση να κάνουν απόσβεση του συστήματος που εγκατέστησαν και να έχουν ένα λογικό κέρδος για τις υπηρεσίες (ενεργειακές και περιβαλλοντικές) που παρέχουν στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Αφορά οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος έως 10 KW  στο δώμα ή στην στέγη κτιρίου. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα , θα πρέπει να έχουν στην κυριότητα τους το χώρο στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Πολύ μικρή επιχείρηση είναι αυτή που απασχολεί έως 10 άτομα και έχει κύκλο εργασιών έως 2 εκ. € ετησίως. Όλη η παραγόμενη από το φωτοβολταϊκό σύστημα ηλεκτρική ενέργεια  διοχετεύεται στο Δίκτυο της ΔΕΗ και πληρώνεστε γι’ αυτή 55 λεπτά την κιλοβατώρα (0.55 €/ΚW) , τιμή που είναι εγγυημένη για 25 χρόνια. Εσείς συνεχίζετε να αγοράζετε ρεύμα από την ΔΕΗ που το πληρώνετε και σήμερα περίπου 10-12 λεπτά την κιλοβατώρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει ένα νέο μετρητή για να καταγράφει την παραγόμενη ενέργεια. Αν, για παράδειγμα , στο δίμηνο το φωτοβολταϊκό σας  παράγει ηλεκτρική ενέργεια αξίας 250 € ,καταναλώνετε ενέργεια αξίας 100 € , θα σας έρθει πιστωτικός λογαριασμός 150 € ποσό που θα καταθέσει η ΔΕΗ στον προσωπικό σας λογαριασμό. Το ποσό αυτό είναι αφορολόγητο! Δεν απαιτείται πλέον έναρξη εργασιών και τήρηση βιβλίων.

Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση ενός οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος είναι οι εξής:

  1. Να έχετε μετρητή της ΔΕΗ  στο όνομα σας ή στον κοινόχρηστο λογαριασμό της πολυκατοικίας αν επιλεγεί συλλογική εγκατάσταση.
  2. Αν είστε  οικιακός καταναλωτής να καλύπτετε μέρος των αναγκών σας σε ζεστό νερό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ ηλιακό θερμοσίφωνα).
  3. Αν είστε επιχείρηση , να μην έχετε πάρει κάποια άλλη επιδότηση για το φωτοβολταϊκά  από εθνικά η κοινοτικά προγράμματα.

Πλέον δεν χρειάζεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την πολεοδομία.

Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πλέον επιτρέπεται και στα στέγαστρα βεραντών ,προσόψεων και σκιάστρων καθώς και βοηθητικών χώρων του κτιρίου ,όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης.

Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνω από την απόληξη του κλιμακοστασίου η του φρεατίου ανελκυστήρα. Η διάταξη των φωτοβολταϊκών πλαισίων δεν θα πρέπει να δημιουργεί χώρο κύριας ή βοηθητικής χρήσης  ή ημι-υπαίθριο.

Η χρηματοδότηση της εγκατάστασης  γίνεται αυτή την στιγμή από τις περισσότερες τράπεζες και φτάνει μέχρι και το 100% της επένδυσης και με αρκετά ευνοϊκούς όρους και επιτόκια.

Η πρόσφατη πτώση στις τιμές του  εξοπλισμού , σε συνδυασμό με την καλή ηλιοφάνεια της ελληνικής επικράτειας εγγυάται εισπράξεις έως 7500 € ετησίως από ένα σύστημα 10 KW. Ως αποτέλεσμα , το συνολικό κόστος του φωτοβολταϊκού συστήματος να αποπληρώνεται σε περίπου 5-6 έτη .

Η GLOBAL-ENERGY Solutions  έχοντας ολοκληρώσει  δεκάδες μεγάλα έργα με τις μεγαλύτερες αποδόσεις έχει την ικανότητα και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να  αναλάβει τον σχεδιασμό ,την μελέτη καθώς και την εγκατάσταση και συντήρηση του δικού σας οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.