Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Δημοσιεύεται ο οδηγός εφαρμογής του «Εξοικονομώ 2021» – Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων στο δημοφιλές πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» ξεκινά σήμερα ή αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, εντός των επόμενων ωρών η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να δημοσιεύσει τον αναλυτικό οδηγό εφαρμογή της δράσης ύψους 632 εκ. ευρώ που επιδοτεί μέχρι και 75% τις δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Όπως αναφέρουν πηγές, θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία ανοίγματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη διεκδίκηση της υπαγωγής τους στα κίνητρα του «Εξοικονομώ 2021». Πληροφορίες θέλουν αυτή να έχει οριστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ένα περιθώριο 30 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό πρόγραμμα οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων δεν θα είναι διαφορετικές ανά ομάδα περιφερειών της χώρας. Θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών τις αιτήσεις τους ανεξάρτητα από τον τόπο του ακινήτου τους.

Το «Εξοικονομώ 2021» έχει επίσης κι άλλες διαφορές σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους. Η επιχορήγηση θα δίνεται κατά προτεραιότητα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Επίσης Καταργήθηκε η χρονική ιεράρχηση υποβολής αιτήσεων και θεσπίστηκαν διαφανή κριτήρια αξιολόγησης.

Επιπλέον η ηγεσία του ΥΠΕΝ δημιούργησε, μεταξύ άλλων, μια νέα κατηγορία αποκλειστικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά με ξεχωριστό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, ώστε να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος παρέχονται εγγυήσεις για τον τραπεζικό δανεισμό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να καλύψουν το ποσοστό της συμμετοχής τους με ίδια κεφάλαια. Τα δάνεια είναι άτοκα για όλους τους ωφελούμενους.

Το «Εξοικονομώ 2021» λαμβάνει υπόψη και μια άλλη σημαντική παράμετρο: Τις επιπτώσεις από την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των πρώτων υλών. Γι αυτό και η ηγεσία του ΥΠΕΝ αύξησε κατά 15% τα όρια των δαπανών για μια ευρεία γκάμα υλικών και για όλο το εύρος των απαιτούμενων.

 

(energypress)