Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Επεκτείνεται το virtual net metering στις επιχειρήσεις καταναλωτών Μέσης και Υψηλής Τάσης

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της τεχνολογίας του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering) με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από τις επιχειρήσεις της μέσης και υψηλής τάσης ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας μίλησε χθες στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, όπου και ενημέρωσε τα μέλη του ΕΕΑ για την ενεργειακή κρίση, ενώ απάντησε και στα μέλη για τις παρεμβάσεις και τις δράσεις της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της αγοράς ήταν κι εκείνο για την παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις τους προκειμένου να παράγουν μόνοι τους την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Απάντησε πως πριν τα Χριστούγεννα θα είναι νόμος του κράτους ο ενεργειακός εικονικός συμψηφισμός για τις επιχειρήσεις χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον ίδιο χώρο της επιχείρησης.

Όπως περιέγραψε με νομοσχέδιο θα παρέχεται η δυνατότητα της δημιουργίας επαγγελματικών ενεργειακών κοινοτήτων, με πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να συμψηφίζουν την ενέργεια που καταναλώνουν με ένα φωτοβολταϊκό, το οποίο θα μπορούν να κατασκευάζουν μακριά από την εγκατάσταση της επιχείρησης τους. Θα αφορά τη μέση και υψηλή τάση και όπως είπε χαρακτηριστικά τα φωτοβολταϊκά μπορεί να είναι αναπτυγμένα στην Ορεστιάδα και ο συμψηφισμός παραγωγής – κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να γίνεται σε εγκατάσταση επιχείρησης στην Αθήνα.

Ο ίδιος επίσης ανήγγειλε για τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό επιχειρήσεων και πρόγραμμα επιδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Πηγή: energypress (του Κωνσταντίνου Φιλίππου)