Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Οι ΑΠΕ πρώτες στις νέες θέσεις εργασίας με ηγέτη τα φωτοβολταϊκά (25/05/2015)

Οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που μαστίζει τόσο τις αναπτυσσόμενες όσο και τις ανεπτυγμένες χώρες: αυτό της ανεργίας και της αδυναμίας δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς απολαβές.

Σε όλο τον κόσμο, η δημιουργία θέσεων εργασίας από τον κλάδο των ΑΠΕ είναι ταχύτερη από το μέσο όρο των οικονομιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανανεώσιμης Ενέργειας (International Renewable Energy Agency -IRENA) αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 7,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην “αλυσίδα αξίας” των ΑΠΕ, 18% περισσότεροι από τα 6,5 εκατομμύρια του 2014.

Σε επίπεδο τεχνολογίας, ο καλύτερος “καθαρός” εργοδότης είναι τα φωτοβολταϊκά με τους περισσότερους εργαζόμενους να απασχολούνται σε υπηρεσίες λιανικής όπως η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ΑΠΕ βρίσκονται στην Κίνα και ακολουθούν η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Γερμανία, η Ινδονησία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, το Μπανγκλαντές και η Κολομβία.

Σύμφωνα με την IRENA, οι ΑΠΕ δημιουργούν θέσεις εργασίας με ρυθμό διπλάσιο από τα ορυκτά καύσιμα και πέρα από την ηλεκτροπαραγωγή επιτυγχάνουν τον περιορισμό των ρύπων του θερμοκηπίου και προλαμβάνουν την καταστροφή των οικοσυστημάτων και της υποβάθμισης των φυσικών πόρων.

Πηγή: econews.gr