Ένα στα πέντε νοικοκυριά καταναλώνει ηλιακή ενέργεια ως λύση στην ενεργειακή φτώχεια (22/12/2014)

Ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Αυστραλία καταναλώνει πλέον ηλιακή ενέργεια σύμφωνα με έκθεση της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας (Australian Bureau of Statistic-ABS).

Μόλις τρία χρόνια πριν μόνο το 5% των κατοικιών ήταν εξοπλισμένες με φωτοβολταϊκά στη στέγη ή με ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σήμερα το ποσοστό οικιακής εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας φτάνει το 19%.

“Αυτό το 19% αποτελείται από 14% φωτοβολταϊκά σε στέγες και 5% ηλιακούς θερμοσίφωνες για οικιακό νερό χρήσης ή θέρμανσης” αναφέρει η Κάρεν Κόνοτον από την ABS.

Οι περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις καταγράφηκαν στη Νότια Αυστραλία με 24%, ενώ στο Κουήνσλαντ το ποσοστό έφτασε το 20%.

Συνολικά, τα οικιακά φωτοβολταϊκά σε στέγες στην Αυστραλία ξεπερνούν σε ισχύ τα 4 Γιγαβάτ, επίδοση τετραπλάσια από το 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία του φορέα Green Energy Trading κάθε μήνα περισσότερα από 15.000 νοικοκυριά εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στη στέγη τους, ενώ υπολογίζεται ότι κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014 η νέα ισχύς έφτασε τα 600 Μεγαβάτ.

Η Αυστραλία θεωρείται μια πολλά υποσχόμενη αγορά ηλιακής ενέργειας χάρη στα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας, το ξηρό κλίμα και τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν τα 30 σεντς (του αυστραλιανού δολαρίου) ανά Κιλοβατώρα.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το στατιστικό στοιχείο που δείχνει ότι φωτοβολταϊκά στις στέγες τους τοποθετούν οι φτωχότερες οικογένειες και οι τοπικές κοινότητες. Ειδικότερα, το 40% των εγκαταστάσεων γίνεται σε αγροτικές και τοπικές κοινότητες, παρότι αυτές αντιστοιχούν στο 32% του κτηριακού αποθέματος της Αυστραλίας.

Πηγή: www.econews.gr

 

Ολοκληρωμένες λύσεις στη μελέτη, αδειοδότηση, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ή και αποθήκευσης ενέργειας, Υβριδικών συστημάτων ΑΠΕ, και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτιρίων.

Επικοινωνία

Τοποθεσία

© 2022 Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος