Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Επανασχεδιασμός στο ”Εξοικονόμηση κατ΄οίκον” (13/05/2015)

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιου, του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.) και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις της Ομοσπονδίας που στοχεύουν στην αναβάθμιση του κλάδου και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων συμβάλλοντας στην βιώσιμη – αειφόρο ανάπτυξη με την χρήση βελτιωμένων προϊόντων ενεργειακών υαλοπινάκων, όπως:

  1. • η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων σε όλα τα δημόσια κτίρια, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο της οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων,
     
  2. • η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων τρίτης γενιάς με χαμηλό συντελεστή ηλιακού ελέγχου (g-value) σε όλες τις νέες και επιδοτούμενες τουριστικές μονάδες με σκοπό την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας,
     
  3. • η ενημέρωση υποχρέωσης χρήσης πιστοποιημένων υαλοπινάκων με σήμανση CE με σκοπό την ασφάλεια.
     
  4. • η επανενεργοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης όπως των σχετικών: «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», «Χτίζοντας το Μέλλον», «Πράσινες Γειτονιές»,
  5.  
  6. • η εφαρμογή προγράμματος χρηματοδότησης για την αντικατάσταση υαλοπινάκων αντί για την παροχή επιδόματος πετρελαίου.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα εποπτείας της αγοράς, στη βάση προκαταρτικών αξιολογήσεων των ευρημάτων από ελέγχους που έχει διενεργήσει η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Η διενέργεια εντατικότερων ελέγχων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της διασφάλισης της εφαρμογής των απαιτήσεων του Κανονισμού (ΕΕ) 305/2011 περί δομικών προϊόντων, αλλά και στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της ανασφάλιστης εργασίας.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, όπως το σχετικό «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», πρέπει να επανασχεδιαστούν συμπεριλαμβάνοντας όλες τις σχετικές κατηγορίες προϊόντων.

Οι Γενικοί Γραμματείς ζήτησαν το συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και τη διαρκή συνεργασία με την Ομοσπονδία για την πληρέστερη επεξεργασία και εξειδίκευση των προτάσεων.

Πηγή: b2green.gr