Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Επανενεργοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Εξοικονομώ II για ολοκλήρωση καταχώρισης και υποβολής αιτήσεων (16/04/2018)

 

Τη δυνατότητα στους υφιστάμενους χρήστες του συστήματος του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» για επεξεργασία, ανάκληση και εκ νέου υποβολή αιτήσεων, για όλες τις Περιφέρειες, από αύριο Τρίτη έως και την Κυριακή 22 Απριλίου, παρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τεχνικά προβλήματα που είχαν ανακύψει κατά τη δημιουργία/επεξεργασία και υποβολή της αίτησης έχουν αντιμετωπιστεί. Αιτήσεις που εμφανίζονται ως «κλειδωμένες» στο σύστημα θα πρέπει να ανακληθούν και να επανυποβληθούν. Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται παραμένει στο σύστημα αλλά η αίτηση χαρακτηρίζεται ως οριστικά ακυρωθείσα και δίνεται έτσι η δυνατότητα για υποβολή νέας για το ίδιο ακίνητο/ίδιο ΑΦΜ.

Νέες αιτήσεις σε τρεις Περιφέρειες

Για το ανωτέρω διάστημα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ενημέρωσή του στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας, το σύστημα δεν θα είναι διαθέσιμο σε νέους χρήστες (δημιουργία νέας αίτησης) για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Η δυνατότητα δημιουργίας νέων αιτήσεων σε αυτές τις Περιφέρειες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου την Τρίτη 24/4/2018.

Εν τω μεταξύ, διατηρείται η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων και επεξεργασίας για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων μέχρι τη δέσμευση των διαθέσιμων πόρων και υπάρχει η δυνατότητα για επεξεργασία υπαρχουσών αιτήσεων στις υπόλοιπες περιφέρειες, καθημερινά 8:00 με 20:00.

 

Πηγή: GREENAGENDA.gr