Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Για πρώτη φορά ο γύρος του κόσμου με ηλιακό αεροπλάνο (06/02/2015)

Το αεροπλάνο Solar Impulse 2, που τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά και μπορεί να κάνει πτήσεις χωρίς να έχει ούτε μια σταγόνα από ορυκτά καύσιμα, πρόκειται να διασχίσει τον κόσμο τον επόμενο μήνα. Στόχος είναι να αποδείξει ότι και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) μπορούν να κάνουν θαύματα.

 
Το αεροπλάνο έχει ρυθμιστεί να απογειωθεί από το Άμπου Ντάμπι με ενδιάμεσους σταθμούς την Ινδία και την Κίνα. Στη συνέχεια πρόκειται να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό και να πετάξει πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Ευρώπη για να φτάσει πάλι πίσω στη βάση του.


Στο πέντε μηνών ταξίδι του θα διανύσει 35.000 χιλιόμετρα και οι μηχανές θα πρέπει να κινούνται μόνο με ηλιακή ενέργεια. Οι δύο ελβετικοί πιλότοι θα αναλάβουν εκ περιτροπής τα χειριστήρια για πέντε συνεχόμενες μέρες και νύχτες πτήσης.Το αεροπλάνο, το οποίο έχει το βάρος ενός οικογενειακού αυτοκινήτου και άνοιγμα φτερών ίσο με εκείνο των μεγαλύτερων επιβατηγών αεροσκαφών των επιβατών, θα απογειωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και πρόκειται να επιστρέψει τέλη Ιουλίου.Το ταξίδι του θα ολοκληρωθεί σε 25 ημέρες πτήσης περίπου, σε ταχύτητες μεταξύ 50 και 100 χμ ανά ώρα. Δεν είναι το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο που δημιουργείται αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο αεροπλάνο θα διασχίσει τους ωκεανούς και τις ηπείρους.Το όλο εγχείρημα αποτελεί ζήτημα τεχνικής αξιοπιστίας και ενέχει την πρόκληση της ανακάλυψης. Είναι πολύ θετικό που η ανθρωπότητα θέλει να κάνει έναν καλύτερο κόσμο και να βρει λύσεις που θα συνεισφέρουν στην αλλαγή του κλίματος.
 
Πηγή: agronews.gr