Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Ισότιμη αντιμετώπιση ζητεί ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (31/1/2013)

Ίση αντιμετώπιση προς όλους τους επενδυτές ζητεί ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ για τη χορήγηση τρίμηνης παράτασης στις συμβάσεις κατ’ επάγγελμα αγροτών που προτίθενται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά.
 
Η τροπολογία προβλέπει “κλείδωμα” της εγγυημένης τιμής πώλησης για έως και 21 μήνες αντί των 18 που ίσχυε, έτσι ώστε ο παραγωγός που θα συνδέσει το έργο του στο σύστημα να διατηρήσει την κατοχυρωμένη τιμή που είχε υπογράψει με τον ΛΑΓΗΕ. Η αιτιολογία για τη παράταση στους αγρότες είναι πως η απορρόφηση της πρώην Αγροτικής Τράπεζας που θα χρηματοδοτούσε τα έργα αυτά δεν έκανε δυνατή την υλοποίησή τους εντός των ισχυουσών προθεσμιών.
 
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, το ίδιο επιχείρημα όμως ισχύει για όλους τους επενδυτές οι οποίοι, ενώ είχαν κλειδωμένη ταρίφα για ένα 18μηνο, με το ν.4093/2012 καλούνται να διασυνδέσουν τα έργα τους το αργότερο ως τις 12/3/2013 αν δεν θέλουν να χάσουν την συμβολαιοποιημένη ταρίφα.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το Σύνδεσμο, οι επενδυτές αυτοί καλούνται εντός μόλις τεσσάρων μηνών να διασφαλίσουν χρηματοδότηση, να εξασφαλίσουν και να παραγγείλουν εξοπλισμό, να κατασκευάσουν τα έργα εν μέσω χειμώνα και άσχημων καιρικών συνθηκών και να προλάβουν τις προθεσμίες, «ρισκάροντας να χάσουν σημαντικά ποσά και να μπουν σε οικονομικές περιπέτειες».
 
Για τους λόγους αυτούς, καλεί τη Βουλή και το ΥΠΕΚΑ να δώσουν μια «ανάσα» σε όλους τους επενδυτές, παρέχοντας μια τρίμηνη παράταση για τη διασύνδεση των έργων που έχουν προθεσμία διασύνδεσης ως 12/3/2013.
 
Πηγή: naftemporiki.gr