Λύση στο κορεσμένο δίκτυο για τα φωτοβολταϊκά (07/05/2020)

Λύση στο πρόβλημα που εμποδίζει τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά μικρής ισχύος από ιδιώτες επενδυτές και αγρότες ,αυτό του υφιστάμενου κορεσμένου δικτύου ΔΕΔΔΗΕ , δίνει η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Γιάννης Οικονόμου κατά τη συζήτηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου και η οποία και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 283/15 04-05-2020 βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Οικονόμου και συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έγινε αποδεκτή και ενσωματώθηκε στο νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς ΑΠΕ μικρής ισχύος που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τα έργα τους λόγω του κορεσμού του δικτύου, να προχωρήσουν στην επένδυσή τους μέσω της υποβολής κοινού αιτήματος με άλλους παραγωγούς για κατασκευή νέου Υποσταθμού στον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.).

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είχε αναδείξει πρόσφατα ο Γιάννης Οικονόμου με την με την υπ. αριθμ. 4344/20.2.2020 ερώτηση προς το ΥΠΕΝ αφού μεταξύ άλλων νομών και στη Φθιώτιδα οι συγκεκριμένες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά μικρής ισχύος μπλοκάρουν εξαιτίας του υφιστάμενου κορεσμένου δικτύου ιδιαίτερα στις περιοχές του Δομοκού, της Μακρακώμης και της Λοκρίδας.

 

Πηγή: tvstar.gr

 

 

 

 

 

Ολοκληρωμένες λύσεις στη μελέτη, αδειοδότηση, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ή και αποθήκευσης ενέργειας, Υβριδικών συστημάτων ΑΠΕ, και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτιρίων.

Επικοινωνία

Τοποθεσία

© 2022 Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος