Έτοιμο το 2016 το μεγαλύτερο Φ/Β του κόσμου, που κατασκευάζεται στην Ινδία (19/02/2015)

Τον Αύγουστο του 2016 θα είναι έτοιμο το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό του κόσμου, το οποίο κατασκευάζεται στην Κεντρική Ινδία, με ισχύ που αγγίζει τα 750 MW.

Ο σταθμός κατασκευάζεται στην πολιτεία Μάντια Πραντές, σε μία έκταση 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 643 εκατ. δολ., με τη χρηματοδότησή του να αναλαμβάνει κοινοπρακτικό σχήμα αποτελούμενο από την κρατική Urja Vikas Nigam και την Solar Energy Corporation of India.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν το 20% της παραγόμενης ενέργειας θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες της Μάντια Πραντές.

«Σκοπεύουμε να εγκαινιάσουμε το σταθμό στις 15 Αυγούστου 2016. Η απόκτηση της γης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και περισσότερο από το 90% της έκτασης ανήκει στην κυβέρνηση», σχολίασε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Σούντι Ραντζάν Μοχάντι.

Στο πλαίσιο της στροφής της Ινδίας στις ΑΠΕ, τουλάχιστον 25 φ/β πάρκα και έργα ηλιακής ενέργειας σχεδιάζονται στις πολιτείες Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ, Τζαμού και Κασμίρ.

Έως το 2022 η Ινδία σκοπεύει να έχει εγκαταστήσει φ/β συνολικής ισχύος 100 GW.

 

Πηγή: energypress.gr

 

 

Ολοκληρωμένες λύσεις στη μελέτη, αδειοδότηση, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ή και αποθήκευσης ενέργειας, Υβριδικών συστημάτων ΑΠΕ, και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτιρίων.

Επικοινωνία

Τοποθεσία

© 2022 Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος