Διευκρινίσεις ΥΠΕΝ για την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων κατηγορίας Β (10/03/2020)

Κατόπιν συναντήσεων του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, Νίκου Παπαγεωργίου, με την ηγεσία του ΥΠΕΝ δόθηκαν διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του αρμόδιου Υπουργείου για την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης φωτοβολταϊκών πάρκων κατηγορίας Β εντός NATURA.

Ειδικότερα, για τα φωτοβολταϊκά πάρκα μέχρι 500Kwp τα οποία εγκαθίστανται σε γήπεδα εντός περιοχών NATURA -τα οποία σύμφωνα με τον Ν.4014/2011 ανήκουν στην “κατηγορία Β”- ακολουθούνται οι προδιαγραφές που ισχύουν στην Υ.Α. 52983/1952/2013 και δεν επιβάλλονται πλέον περιοριστικά μέτρα, τα οποία είναι υποχρεωτικά να εφαρμοστούν αποκλειστικά για άλλες κατηγορίες έργων.

«Το προηγούμενο διάστημα, είχαμε στη Θεσσαλία πολλές αναφορές για το πρόβλημα που προκύπτει κατά την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης φωτοβολταϊκών πάρκων κατηγορίας Β. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος φορέας γνωμοδότησης επέβαλε σε αυτά τα έργα πρόσθετα μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται σύμφωνα με την νομοθεσία αποκλειστικά για αιολικά πάρκα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το Υπουργείο, έβαλε τέλος σε αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου.

 

Πηγή: B2Green

 

 

Ολοκληρωμένες λύσεις στη μελέτη, αδειοδότηση, κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ή και αποθήκευσης ενέργειας, Υβριδικών συστημάτων ΑΠΕ, και Εξοικονόμησης Ενέργειας Κτιρίων.

Επικοινωνία

Τοποθεσία

© 2022 Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος