Πρόσφατα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 - 2022

Επικοινωνήστε μαζί μας για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 – 2022 για να ετοιμάσουμε την αίτηση σας.

Νέα τάση: Αγοράζω σπίτια και τα ανακαινίζω (6/12/2019)

Στα πάνω της η ελληνική αγορά ακινήτων, αλλά υπάρχει και μία ακόμα επενδυτική κίνηση που αφορά τις ανακαινίσεις. Μειώνει το κόστος αγοράς και αυξάνει τα περιθώρια κέρδους στην μεταπώληση. Ένας απλός κανόνας, τον οποίο φαίνεται πως ακολουθούν πολλοί εγχώριοι και αλλοδαποί επενδυτές . Αφήνουν πίσω τους τη βραχυχρόνια μίσθωση και επενδύουν στην άμεση ανακαίνιση ακινήτων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και σε όμορους δήμους με στόχο την άμεση μεταπώληση ή/και την μακροχρόνια μίσθωση επιπλωμένων ή μη.

Όσον αφορά τις μακροχρόνιες μισθώσεις, βάση των αυξήσεων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 2 χρόνια κυρίως στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, η αγορά ακινήτου που χρήζει πλήρη ανακαίνιση σε τιμές μειωμένες κατά 30%- 50% σε σχέση με τα κατοικήσιμα ακίνητα, αποτελεί το value for money για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, στοχεύουν κυρίως σε ακίνητα έως 40τμ-60τμ ή και μεγαλύτερα έως 140 τμ που μπορούν να χωριστούν σε 2 ή/και 3 διαμερίσματα. Βασικό χαρακτηριστικό για την επιλογή του εκάστοτε διαμερίσματος είναι να βρίσκεται άνω του 1ου ορόφου και πλησίον μέσων μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα σε στάση του μετρό. “Αν αναλογιστούμε ότι πάνω από το 60% των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας έχουν κατασκευαστεί πριν το 1960. Ενώ, σε ελάχιστα ακίνητα οι ιδιοκτήτες τους έχουν προβεί σε ενεργειακή ή/και αισθητική αναβάθμιση. Παράλληλα πάνω από το 80% των ακινήτων του κέντρου χρήζουν βασικών παρεμβάσεων αποκατάστασης”, σχολιάζει ο κ. Θέμης Μπάκας του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

 

 

Πηγή: pagenews.gr (αναδημοσίευση B2Green)